محوطه باستاني قلعه کنگلو سوادکوه تعيين عرصه و حريم شد

سامان سورتيجي در گفتگو با ميراث آريا (chtn) افزود: در راستاي چهارمين فصل گمانه زني عرصه آثار، حريم‌هاي درجه يک و منظري محوطه قلعه کنگلو مشخص شد.

وي هدف از اين گمانه زني را شناخت دقيق عرصه، حريم و چشم اندازهاي فرهنگي اين محوطه با هماهنگي پژوهشکده باستان شناسي عنوان کرد و گفت: پس از شناسايي و ثبت محوطه‌هاي تاريخي در فهرست آثار ملي، به منظور حفاظت و ضابطه‌مندي اين آثار، محوطه‌ها اولويت بندي مي‌شوند.

سورتيجي با اشاره به ارسال نتايج گمانه زني‌ها پس از تهيه گزارش و نقشه هاي لازم به دفتر تعيين عرصه و حريم سازمان، افزود: تعيين عرصه و حريم اين محوطه باستاني از اوايل شهريورماه سال جاري به مدت يک ماه به همت گروهي از باستان شناسان اداره کل ميراث فرهنگي مازندران به طول انجاميد.

به گفته اين مسوول پژوهش‌هاي باستان‌شناسي مازندران؛ انجام دو فصل کاوش و يک فصل مرمت در سال‌هاي گذشته در محوطه مسکوني همجوار قلعه کنگلو، اطلاعات ارزشمندي درمورد شيوه معماري تدافعي، مسکوني و همچنين روش تدفين حاصل کرد.

وي با بيان اينکه مرحله دوم عمليات مرمت و استحکام بخشي اين قلعه در دستور کار قرار گرفته است، بيان داشت: اميد است نتايج مفيدبخشي از مجموعه فعاليت‌ها و پژوهشهاي باستان شناختي حاصل شود.

سورتيجي محوطه تاريخي کنگلو را نزديک به 15 هزار مترمربع وسعت و شکل گرفته به مرکزيت يک قلعه توصيف کرد و گفت: قلعه کنگلو مربوط به دوره ساساني در جنوب سوادکوه مازندران قرار گرفته است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389072452